Opalescence

Opalescence

Opalescence is een middel waarmee u zelf thuis uw tanden kunt bleken. Opalescence is een professionele en 100% veilige bleekgel.

Gedurende uw leven zal de kleur van uw tanden veranderen, wat tot gevolg heeft dat de tint van het gebit donkerder wordt. Deze verkleuring doet zich in de loop der jaren voor en is een natuurlijk proces, dat onder invloed van diverse factoren plaatsvindt. Om de kleurverandering van het gebit te keren, kan men ervoor kiezen om de tanden te bleken. Hoewel dit een behandeling is die traditioneel binnen de cosmetische tandheelkunde wordt verricht, hoeft u er tegenwoordig niet meer per se voor naar een specialist. U kunt uw tanden met behulp van Opalescence namelijk gewoon thuis bleken. Opalescence is een doeltreffend en veilig middel, waarmee u zelf uw gebit kunt behandelen. Door de grote betrouwbaarheid van Opalescence wordt het bleekmiddel ook gebruikt in de professionele tandheelkunde. Opalescence is dan ook vrij van het schadelijke chloordioxide.

Uw gebit als nieuw met Opalescence

Het verkleuren en donkerder worden van het gebit kan voor mensen reden zijn om deze te bleken met Opalescence en heeft doorgaans meerdere oorzaken. Een veelvoorkomende aanleiding is bijvoorbeeld een wijziging in de minerale structuur van de tanden en kiezen waarmee het ouder worden gepaard gaat. Daarnaast zorgen ook bepaalde bacteriën en voedingspatronen voor een verkleuring van de tanden. Andere redenen die uiteindelijk aanleiding kunnen geven om tot een behandeling met Opalescence over te gaan, zijn het regelmatig gebruiken van koffie, thee, rode wijn of tabak. De aanslag op de tanden die hierdoor ontstaat, is de directe oorzaak van het donkerder worden ervan. Het toepassen van Opalescence zal tot gevolg hebben dat de tanden weer een lichtere kleur krijgen. Een lichter gebit wordt door veel mensen gezien als een schoonheidsideaal, en dit ideaal is met Opalescence eenvoudig thuis te bereiken. Omdat Opalescence ook vaak door tandartsen wordt gebruikt, is het een van de meest gebruikte bleekmiddelen.

Thuisbehandeling met Opalescence uitvoeren

Voor het effectief gebruik van Opalescence dient u eerst een bleekset op maat te laten maken. Dit kan bij een tandarts of gespecialiseerde leverancier van Opalescence. Hier kunt u een set aanvragen om een afdruk van uw gebit te maken. Na het opsturen van de afdruk zult u een mal of bitje op maat thuisgestuurd krijgen. Opalescence voor thuis wordt verkocht in kleine spuitjes, waarmee u het bitje kunt vullen. Vervolgens dient u het bitje in de mond te plaatsen en licht aan te drukken. Omdat bleekgel van Opalescence dik genoeg is om niet uit de mond te lopen, is het uitstekend geschikt om de tanden tijdens het slapen te bleken. Het gebit zal echter niet in één nacht gebleekt zijn, zodat u het bleekproces over het algemeen vijf dagen achtereen moet uitvoeren. Na afloop van elke behandeling met Opalescence moeten de mond en de bleekmal steeds goed worden nagespoeld en schoongemaakt met water.

Opalescence – veilige en professionele bleekgel

Opalescence heeft als belangrijkste ingrediënt carbamideperoxide. Dit is het actieve bleekmiddel dat ook wordt aanbevolen door tandartsen, en bij professionele behandelingen wordt daarom vaak gekozen voor Opalescence. Het hoofdbestanddeel carbamideperoxide heeft betere eigenschappen dan het in Nederland en België inmiddels verboden waterstofperoxide, zodat Opalescence uitstekend bekendstaat. Het geeft bovendien sneller en langduriger resultaat dan bleekgel op basis van non-peroxide middelen. Waar u bij het gebruik van Opalescence wel voor moet oppassen, is dat u de gel niet inslikt. Dit kan diarree en een geïrriteerde keel tot gevolg hebben. Voor het beste effect dient tijdens de thuisbehandelperiode met Opalescence voorts het gebruik van koffie, thee, rode wijn, koolzuurhoudende dranken en tabak zoveel mogelijk te worden beperkt.

Voor meer inlichting over een professionele of thuisbehandeling met Opalescence kunt u het best een tandarts raadplegen. Ook kunt u op onze homepage meer informatie lezen over het bereiken van witte tanden of via ons een afspraak maken met een gekwalificeerde tandarts bij u in de buurt.