Tandartspraktijk

Tandartspraktijk

Wilt u uw gebit goed onderhouden en er gezond uit laten zien? Wees er dan op attent dat u aangesloten bent bij een goede tandartspraktijk.

Uw gezondheid is van groot belang en u wilt er alles aan doen om uw gezondheid op peil te houden. Ook de gezondheid van uw gebit hoort daarbij: u heeft tenslotte maar één gebit, waar u uw leven lang mee moet doen. Het uitkiezen van een goede, professionele tandartspraktijk is daarom van groot belang. De kwaliteit van de zorg die u verkrijgt bij een tandartspraktijk is daarbij één van de belangrijkste aspecten. De controles, mondverzorging en het advies dat de praktijk u meegeeft moeten van professioneel niveau zijn, zodat u goed geïnformeerd wordt over hoe u zelf kunt bijdragen aan het welzijn van uw gebit. Bij een goede tandartspraktijk vindt u één of meer deskundige tandartsen en enkele professionele mondhygiënisten. Als patiënt is het prettig als de kwaliteit zowel stabiel is op tandheelkundig niveau, als op sociaal niveau. Bij een tandartspraktijk kunt u naast reguliere controles en mondverzorging vaak ook terecht voor specifiekere zaken, zoals facings, kroon- en brugwerk, soms orthodontie en sealings.

Kies voor een juiste tandartspraktijk

Aan de hand van de mondverzorging die u nodig heeft en wenst, kunt u een juiste tandartspraktijk kiezen bij u in de buurt. Kies voor een goede tandartspraktijk, zodat de benodigde, goede service op het gebied van mondgezondheid u toekomt. Het is van belang dat de praktijk waarbij u zich aansluit voorzien is van tandartsen met een academische achtergrond in de tandheelkunde. Uw mondgezondheid is tenslotte afhankelijk van de tandartspraktijk waarvoor u kiest en de specialisten die er werken. Wat belangrijk is bij een controleafspraak bij uw tandartspraktijk, is dat de mondhygiënist die u helpt let op alle belangrijke zaken die komen kijken bij mondgezondheid. U gebit moet gecheckt worden op eventuele gaatjes, tanderosie, tandplak, eventuele afbraak van glazuur, de gezondheid van uw tandvlees en meer. Wanneer er iets mis is met één van deze zaken, dient uw tandarts u daarop te wijzen en u te voorzien van een bijpassend advies of bijpassende behandeling. Van uw tandartspraktijk mag u verwachten dat zij de zorg kunnen bieden waardoor uw mondgezondheid op peil blijft.

Gepast advies door uw tandartspraktijk

Uiteraard is elk gebit anders en zou uw tandartspraktijk rekening moeten houden met uw specifieke situatie en de gezondheid van uw gebit. Naast reguliere mondverzorging en controle en advies vanuit uw tandartspraktijk, dient u soms aanvullende verzorging toe te passen of aanvullend advies te krijgen vanuit uw tandartspraktijk. Sommige patiënten hebben nou eenmaal vaker last van gaatjes, tanderosie of tandplak. Anderen hebben last van gevoelige tanden of zwak tandglazuur. Voor elke afzonderlijke patiënt dient uw tandartspraktijk een juiste oplossing of advies te kunnen bieden. Een tandartspraktijk zou nu eenmaal garant moeten staan voor een solide en deskundig advies voor iedereen en daarbij gepaste mondzorg. Wanneer uw tandartspraktijk u heeft voorzien van een juist advies en u uw mondverzorging daarnaar aanpast, zult u verbeteringen merken in de gezondheid van uw gebit.

Dus, hoe handelt u naar aanleiding van advies van uw tandartspraktijk?

  1. U heeft een controleafspraak bij uw tandartspraktijk
  2. U blijkt ontstoken tandvlees te hebben en een teveel aan tandplak
  3. De tandartspraktijk adviseert u elektrisch te poetsen
  4. De tandartspraktijk adviseert u dagelijks te flossen
  5. De tandartspraktijk adviseert u dagelijks te spoelen met mondwater
  6. Tandplak blijkt namelijk moeilijk te verwijderen bij u en door deze additionele verzorging, voorkomt u tandplak
  7. De tandartspraktijk legt u uit dat tandplak kan leiden tot ontstoken tandvlees

Op deze manier informeert uw tandartspraktijk u over uw klachten en de oorzaak ervan. De verzorging die u wordt aangeraden door de tandartspraktijk kan u helpen deze klachten in de toekomst te voorkomen. Heeft u nog geen tandartspraktijk of wilt u graag wisselen? Neem dan contact met ons op. Samen vinden we een geschikte locatie met professionals bij u in de omgeving. Op tandarts informatie kunt u bovendien ook meer leren over uw gebit en een goede verzorging.

Bekijk ook informatie over: